De Rollen is met verlof. Vanaf 30 juli zijn we weer bereikbaar, vanaf 19 augustus is het voltallig team weer present. Fijne vakantie!

Nieuws

|

16 november 2022

Boomfeestdag Stein

‘Woooow die zijn groot!’, zegt een jongen vol verbazing. Hij kijkt naar de hoop regenwormen in zijn handen. Op de achtergrond klinkt het zenuwachtige gelach en gegil van andere kinderen.
‘Houd je handen maar goed open.’ Toch worden de kinderhanden even terug getrokken. Dit is spannend!

Vandaag hebben leerlingen van OBS De Maaskei Stein en basisschool De Avonturijn uit Berg aan de Maas bomen geplant in het Heidekamppark. Samen met vrijwilligers van IVN Stein, medewerkers van de gemeente Stein en Henssen Groen B.V. waren wij aanwezig om de ochtend te begeleiden. Op 16 november start namelijk het Boomfeestseizoen met als thema: ‘(met) Bomen Werken’.

Na de opening door wethouder Joep Ummels gingen de kinderen aan de slag. Ze hebben zelf de kuilen gegraven, de bomen erin gezet en de kuilen gedicht.
Ook mochten de kinderen voorzichtig regenwormen bij de bomen plaatsen. Op school hebben ze via ons lesmateriaal geleerd over het nut van deze wormen. Regenwormen verbeteren namelijk de afwatering en trekken voedingsstoffen dieper de grond in.

Tot slot kreeg elk kind een lekkere appel, wat lekkers en een mooie zoekkaart. De leerkrachten ontvingen ook een cadeautje: een aantal boomhoogtemeters. Samen hebben ze de wereld een stukje groener gemaakt: het park is 20 bomen en een aantal grote struiken rijker. Dankjewel!

Foto: Stichting De Rollen
Foto: Annemiek Mommers
Foto: Annemiek Mommers