Nieuws

|

17 januari 2023

Leerlingen de keuken in!

‘Het zijn allemaal echt zo’n lieve leerlingen. En ze kunnen nog koken ook!’, zei de mevrouw terwijl ze smult van het gevulde eitje. Koken kunnen ze zeker, die leerlingen van het Graaf Huyn.

Na de succesvolle stoelyoga keerden de leerlingen Voeding en Beweging op maandag 16 januari weer terug naar Vivantes Bunderhof. Dit keer met gezonde, passende hapjes voor de bewoners van het complex. Die ochtend om 11:20 zijn de jongeren in de keukens van Graaf Huyn gestart met de voorbereidingen. Tomaten en komkommers snijden, zelf een broodsalade maken, eieren koken en vegetarische bladerdeeghapjes vouwen. Het menu hebben ze zelf samengesteld met de aanwijzingen van de kok van Vivantes. Op deze manier sloten de hapjes mooi aan bij de wensen van de doelgroep.

Schalen vol lekkers

Om half 2 ’s middags kwamen de trays vol lekkers samen met de leerlingen aan bij Vivantes. Acht leerlingen mochten daar de grootkeuken in om de laatste voorbereidingen te treffen. Intussen mengden de andere jongeren zich tussen de bewoners. Aan elke tafel legden zij uit wie zij zijn, welk vak ze volgen en waarom ze dit project doen: ‘Voor een betere leefstijl, waarbij er meer wordt bewogen, en om mensen enthousiast te maken voor een gezonder leven’.

Nadat de laatste hand aan het eten was gelegd, werd al het lekkers op een grote kar de keuken uitgereden. De leerlingen serveerden de hapjes zelf uit op grote schalen, zodat zij een korte toelichting konden geven. Of het smaakte? Nou en of! ‘Hebben jullie niet nog meer van die groenteprikkers?’

Samen duurzaam

Ook dit is duurzaamheid; gezonde (en vaak vegetarische) voeding afgestemd op de behoeften van de doelgroep, gecombineerd met passende beweging. Maar vooral door de verbinding creƫren tussen verschillende bevolkingsgroepen in je buurt. In dit geval jong en oud. Want samen kunnen we voor een duurzame wereld gaan en ervoor zorgen dat niemand buiten de boot valt.
Dankzij de bijdrage van Jong Leren Eten konden wij dit project samen met Graaf Huyn realiseren.