Nieuws

|

12 december 2022

Stoelyoga bij Vivantes

‘En nu allebei de handen in de lucht! En laat maar weer zakken.’ Er werd intensief bewogen bij de stoelyoga voor bewoners van Vivantes locatie Bunderhof. Op vrijdag 9 december waren derdejaars leerlingen van het Graaf Huyn op bezoek. Vanuit het vak Voeding en Beweging hebben zij onder begeleiding van vakdocent Lee Verdonschot een passende bewegingsactiviteit van ongeveer 20 minuten samengesteld.

Ook Stichting De Rollen was hierbij aanwezig. Samen met het Graaf Huyn hebben we het project ‘Happen en Stappen’ opgezet. Het doel: verbinden rondom duurzame, gezonde voeding en beweging. Als partner in de buurt en groene netwerker hebben we Vivantes en de Geleense middelbare school met elkaar in contact gebracht. De jongeren komen op die manier in contact met bewoners uit de wijk én leren over het belang van goede voeding en passende beweging. Dankzij financiering vanuit Jong Leren Eten is dit project mogelijk.

De stoelyoga was een groot succes. De ietwat zenuwachtige leerlingen vonden al snel hun draai en wisten met humor en enthousiasme de ouderen aan het bewegen te krijgen. Na de geleverde inspanning hielpen de leerlingen met het uitdelen van drinken. Onder het genot van live-muziek gingen jong en oud met elkaar in gesprek.

Het blijft niet bij deze ene ontmoeting in december. Graaf Huyn gaat nog aan de slag met onze leskist Zuivel om zelf kaas te maken en kijkt samen met ons naar mogelijkheden in de buurt.
In januari keren de middelbare scholieren terug naar Vivantes Bunderhof met zelfgemaakte gezonde hapjes. Daar kijken alle partijen met veel plezier al naar uit!

Derdejaars Voeding en Beweging voeren de door hen samengestelde bewegingsactiviteit uit met bewoners van Vivantes