De Rollen is met verlof. Vanaf 30 juli zijn we weer bereikbaar, vanaf 19 augustus is het voltallig team weer present. Fijne vakantie!

Ga je mee op onderzoek naar wat er allemaal in en rondom het water leeft?

Van 12 augustus tot en met 11 september 2022 kan je met het hele gezin op waterspeurtocht langs de Ur in Stein. Onderzoek welke diertjes er in het water van de kasteelvijver leven, wat de Zonput nu eigenlijk voor iets is en hoe je aan planten kan zien dat er water te vinden is.

De speurtocht is het meest geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 11 jaar. Deelname is gratis (10 euro borg). Een groot deel van de route is via een verhard pad; alleen een stukje langs de Ur is onverhard en minder toegankelijk voor kinderwagens en mindervaliden. Via de Kapelbergweg en de Reekstraat kan dit stukje eventueel worden overgeslagen. De route is ongeveer 2 kilometer lang en loopt via rustige wandel- en fietspaden.

Start- en eindpunt is brouwerij De Fontein. Hier ontvang je een tasje met al het materiaal dat je nodig hebt en een schepemmer. Na de speurtocht lever je alles weer in en kan je nog nagenieten op het terras.

Je hoeft de speurtocht niet te reserveren, melden bij het personeel van De Fontein is voldoende. De speurtocht is van 12 augustus t/m 11 september tijdens openingstijden van De Fontein te lopen.