Nieuws

|

21 maart 2023

Beek Schoon 2023: 80 zakken vol!

Ruim 100 vrijwilligers hebben zaterdag 18 maart 80 zakken aan zwerfafval opgehaald! Daarmee was de 10e editie van Beek Schoon weer een succes.
Beek Schoon werd ook dit jaar georganiseerd in samenwerking met o.a. de gemeente Beek.

Om 10:00 vertrokken groepjes vanuit verschillende startlocaties in Beek, Neerbeek, Genhout, Kelmond en Spaubeek de omgeving in. Ook de Kinderraad hielp mee. Gewapend met een grijper, zak, hesje en handschoenen raapten de vrijwilligers zwerfafval op: plastic zakjes, doekjes, blikken en soms zelfs zakken waar resten van afhaalmaaltijden in zaten. Vooral langs de grote wegen lag veel rommel. In Neerbeek lag op sommige plekken nauwelijks zwerfafval op de grond: een schoon dorp dus!
De zon scheen, waardoor het niet alleen gezellig was maar ook goed toeven buiten.

Na afloop werden alle deelnemers bedankt met wat te drinken, een stuk vlaai en een bloemetje. Natuurlijk werd er ook even geposeerd voor de groepsfoto. Aan alle deelnemers: hartelijk dank voor jullie inzet! Door jullie bijdrage is de gemeente Beek weer een stukje schoner.

Beek Schoon is nog niet klaar. Deze week komen nog twee locaties in actie: op woensdag 22 maart Daelzicht en op vrijdag 24 maart de leerlingen van KC Baeks Kompas. Wie weet komt met hun bijdrage het totaal aan gevulde zakken boven de 100 uit.

Wil je zelf ook zwerfafval in je omgeving opruimen? Neem contact op met je gemeente, zij kunnen je voorzien van spullen en informatie. Er zijn al meerdere vrijwilligers actief, dus ook een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Beek