Colofon

Ontwerp en ontwikkeling website, revitalisering logo en huisstijl:


De filosofie achter het logo en de huisstijl

Stichting de Rollen wil haar liefde voor onze planeet overbrengen op anderen. Het beeldmerk – opgebouwd uit veelvuldig in de natuur voorkomende blauw- en groentinten – bestaat daarom uit twee overlappende vormen. Enerzijds is dit de blauwe gevulde cirkel, die staat voor onze planeet. Stichting de Rollen leert ons hoe zuinig we hierop moeten zijn. De felgroene pijl benadrukt de urgentie. De pijl wijst naar de aarde en toont hoe belangrijk het is hier aandacht voor te hebben. Daarnaast symboliseert de pijl het “terug”. We nemen heel veel van onze aarde. De stichting wil ons leren – met grote of kleine stappen – terug te geven aan de planeet. Het gebied waar de twee vormen elkaar overlappen, dus waar “aandacht” de “aarde” overlapt is letterlijk de kern van het beeldmerk, maar ook de kern van de stichting.

Daarnaast kunnen in dit beeldmerk diverse elementen uit de natuur herkend worden, zij het in zeer abstracte vorm. Het zaadje van een paardenbloem, een plantje, een vogel of een pootafdruk. Hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer je erin zal kunnen zien. Verwonderlijk, net als de natuur.

De krachtige, tikkie eigenzinnige typografie en het vrolijke kleurpallet binnen de huisstijl – met een knipoog naar de Global Goals – maken de visuele identiteit compleet. Het vormt een fris en vrolijk geheel met een duidelijke en serieuze boodschap. Klaar voor een duurzame toekomst.