We werken met heel veel en veel verschillende partners samen. Dat moet ook. Willen we de doelen halen voor een duurzame toekomst, dan hebben we iedereen nodig. Bovendien is het inspirerend en effectiever; samen krijg je meer voor elkaar. Samen is tot slot ook gewoon leuker. Daarom zetten wij op deze pagina onze partners graag in het zonnetje.
Hoofdpartners
Gemeente Sittard-Geleen is een Global Goals Gemeente en onderschrijft het belang van samenwerken voor een veerkrachtige stad waar natuur, economie en solidariteit hand in hand gaan. Dankzij hun financiële steun kunnen wij doen wat we doen.
De gemeente Stein ondersteunt ons met een financiële bijdrage waarmee zij natuur- en milieueducatie op de scholen mogelijk maakt. Ook kunnen we hierdoor de lokale IVN-afdelingen bijstaan met raad, daad en materiaal. Met veel plezier organiseren wij samen met de gemeente en de lokale IVN-afdelingen o.a. de Boomfeestdag!
De gemeente Beek ondersteunt scholen waardoor zij gebruik kunnen maken van onze educatieve activiteiten. Ook werken wij met veel plezier met hen samen bij projecten zoals Beek Schoon.
De gemeente Maasgouw is goed bezig op het gebied van biodiversiteit en natuureducatie. Samen met hen ontwikkelen wij de educatie rondom deze thema’s op de scholen in de gemeente om meer bewustwording en draagvlak te laten ontstaan. We zijn erg blij om ook met deze gemeente samen te werken!
IVN Natuureducatie is een belangrijke partner. Zowel de landelijke organisatie, voor de aanleg van Tiny Forests en Educatieve Voedselbosjes, maar ook de lokale afdelingen (Born-Land van Swentibold, Elsloo, Stein, Spau-beek en MunsterGeleenSittard) voor educatie en samenwerking in en rondom scholen.
GDO is een vereniging voor gemeenten voor duurzame ontwikkeling. Als NME-centrum zijn wij onderdeel van dit netwerk waarin centra door het hele land kennis en ervaringen met elkaar uitwisselen.
Een bijzondere partner. Tuinen van Zuid zijn een Urban Living Lab die de stedelijke vergroening wil versnellen. Dat doen ze niet alleen met hulp van technologie en innovatie, maar ook met participatie. Daarin vinden we elkaar: door te bouwen aan een sterke gemeenschap, bouwen we samen aan een duurzame toekomst.
Eco-Schools is een programma voor het verduurzamen van de gehele school, met de leerling aan het roer. Wij zijn getraind Eco-Schools begeleider en helpen inmiddels twee middelbare scholen op weg naar een duurzame toekomst.
Hun methode is gebaseerd op de Whole School Approach en de Global Goals.
Jong Leren Eten is een project van de GGD. Het project laat kinderen meer in aanraking komen met kennis en activiteiten over voedsel, zodat ze zelf gezonde én duurzame keuzes kunnen maken. Wij ontwikkelen projecten en lesmateriaal, waar scholen hun stimuleringsbijdrage voor kunnen inzetten.
Struikroven is groen redden van de sloop door omwonenden te mobiliseren. Struikroven maakt circulair bouwen pas écht circulair. Maar dat is eigenlijk nog niet eens het meest bijzondere. Het sámen redden van het groen, het samen doen, doet veel voor een buurt.
Stichting De Rollen heeft met Séverine Louf een van de twee Limburgse Struikrovers in huis.
Wij zijn aangesloten bij Steenbreek, een landelijke kennis- en netwerkorganisatie die overheden en organisaties helpt om versteende gebieden te vergroenen. Daarmee gaan we samen voor meer klimaatadaptatie en meer biodiversiteit in verstedelijkte gebieden.
Overige partners
Alliantie Schooltuinen, ARK Rewilding, CNME Maastricht, Dierenbescherming Limburg, Ecsplore, Graaf Huyn College, Huts Spot, Innovo, Leren voor Morgen, MIK-PIW, Movare Onderwijsstichting, Nationale Boomfeestdag, NK Tegelwippen, NMC De IJzeren Man Weert, Samen Bijzonder, SDG House Maastricht, SME, Stadslabs Sittard-Geleen, STEAM Limburg, Stichting Kindante, Stichting Plök, Streekboerderij Daniken / Stichting Ophovenerhof, Stichting Triade, Trevianum College, Vaste Prik Sittard-Geleen, Watereducatie, Wij Schwienswei, ZoWonen