De Rollen is met verlof. Vanaf 30 juli zijn we weer bereikbaar, vanaf 19 augustus is het voltallig team weer present. Fijne vakantie!

Nieuws

|

02 februari 2023

Samen de Bijzondere natuur in

Wauw! De verwondering spat van de gezichten af. Hoe vaak krijg je ook de kans om kleine kriebelbeestjes van zó dichtbij te zien?

De natuur in de winter

Woensdag 1 februari kwam Samen Bijzonder op bezoek bij De Rollen. Vier keer in het jaar gaat onze Lucienne met deze jongeren en de begeleiders op pad, de natuur in. Iedere keer staat een ander seizoen centraal, dus afgelopen woensdag was het thema ‘de winter’.

’s Ochtends ontving Lucienne onze gasten in het leslokaal. Via verschillende belevingsopdrachten, gericht op het prikkelen van de zintuigen, onderzochten de jongeren het thema ‘winter’. Zij bekeken via de microscopen verschillende diertjes van dichtbij. Ook konden ze aan wintervachten voelen, knoppen van bomen bestuderen en verschillende opgezette dieren van dichtbij onderzoeken. Voelen, kijken en beleven dus.

Naar buiten

Maar de echte natuur is toch echt buiten te vinden. Na de binnenactiviteiten trok iedereen dus de jas weer aan. Lucienne leidde de groep de natuur rondom het gebouw van de Dierenbescherming in. Via een korte wandeling bezocht Samen Bijzonder een grote beuk en eik en werd er gevoeld aan de knoppen en takken. Aan enkele bomen groeiden zelfs al katjes! Met de loepjes konden de jongeren deze van dichtbij bekijken. In de laag bladeren vonden zij duizendpoten. Er werd ook gekeken naar mos en andere planten. Overal was er ruimte voor het voelen, horen, zien en ruiken van de natuur: een echte beleving dus!

De kers op de taart was toch het aantreffen van een vers reeënspoor, natuurlijk inclusief keutels. Bij het greppeltje naast de wilgen laten zij zich vaak zien. De dieren zelf hadden zich deze keer vlug verstopt, maar hun aanwezigheid vlak daarvoor was duidelijk te zien.

Voor iedereen het doorhad was het alweer tijd om naar huis te gaan. Je verliest de tijd wanneer je samen in de bijzondere natuur vertoeft.
Bedankt Samen Bijzonder voor deze heerlijke ochtend!