De Rollen is met verlof. Vanaf 30 juli zijn we weer bereikbaar, vanaf 19 augustus is het voltallig team weer present. Fijne vakantie!

Ontdekken langs de Grensmaas

Projecten

|
Mei t/m oktober

Speuren naar sporen, op zoek naar de mooiste steen, waterdiertjes bekijken en vogelspotten… En nog veel meer! In de bijzondere natuurgebieden langs de Grensmaas kan het allemaal.

Elk jaar mogen wij in opdracht van ARK Rewilding basisscholen mee het veld in nemen bij Meers (bomencirkel) of Grevenbicht (de Elba). Twee prachtige natuurgebieden die aangelegd zijn in het kader van project ‘Grensmaas’ van het Consortium Grensmaas.

De les bestaat uit twee delen:

  • Een les in de klas, waarbij we de leerlingen meenemen in de historie van het gebied en de grote overstromingen van 1993, 1995 en 2021.
  • Een les in het veld. Geen ‘vertel-les’, maar een heuse ontdekkingstocht! Met opdrachten en materialen die alle zintuigen aan het werk zetten struinen de kinderen door het gebied en onderzoeken ze wat er zoal leeft en te vinden is.

De lessen zijn geschikt voor groep 6 t/m 8 en zeer in trek. Basisscholen in de regio worden elk jaar benaderd wanneer de inschrijvingen zijn geopend. En ieder jaar is er alweer een wachtlijst voor het jaar daarna.

De Grensmaaslessen zijn ook ‘los’ te boeken als aangepaste activiteit voor bijvoorbeeld volwassenen en bijzondere doelgroepen.