De Rollen is met verlof. Vanaf 30 juli zijn we weer bereikbaar, vanaf 19 augustus is het voltallig team weer present. Fijne vakantie!

Zwerfafval opruimacties

Projecten

|
Doorlopend

Zwerfafval in je omgeving opruimen? Goed bezig! Het organiseren van opruimacties kan best veel werk zijn. Stichting De Rollen organiseert samen met gemeenten jaarlijkse zwerfafvalacties. Vaak in combinatie met de Landelijke Opschoondag én scholen.

Sittard-Geleen

In Sittard-Geleen steken scholen en inwoners de handen uit de mouwen in de strijd tegen zwerfafval! Daarbij leggen we linkjes met andere initiatieven zoals de Maas Cleanup en Vaste Prik.

Scholen krijgen alle materialen die zij nodig hebben geleverd. Ook wordt dit materiaal en natuurlijk het geraapte afval zelf weer opgehaald. Dit gebeurt in overleg met de wijkcoördinator.
Inwoners, verenigingen en andere groepen/bedrijven kunnen zich apart inschrijven en ontvangen op een afgesproken locatie alle spullen.

Deze opruimactie valt meestal samen met de Landelijke Opschoondag in maart.
De Rollen neemt de coördinatie, planning en communicatie voor haar rekening. We ondersteunen daarnaast scholen met tips over educatie en lesmateriaal.

Beek Schoon

Samen maken we Beek Schoon! Al jaren wordt deze opruimactie georganiseerd in de gemeente Beek. Vanuit verschillende vertrekpunten verspreid door de hele gemeente kan jong en oud aansluiten. Omdat de vertrekpunten kleinschalig zijn en ook in de kleine kernen, is deze actie heel toegankelijk.

En natuurlijk ook erg gezellig: na afloop ontvangen deelnemers vlaai, drinken en een klein cadeautje als dank voor hun inzet.

Beek Schoon valt meestal samen met de Landelijke Opschoondag in maart.
De Rollen neemt de coördinatie, planning en communicatie voor haar rekening.

Stein

In Stein zijn de zwerfafvalacties nu nog in de opstartfase, maar ook de Maasdorpen doen mee!
De Rollen ondersteunt hier de gemeente met raad en daad, vanwege onze ruime ervaring met de organisatie van zwerfafvalacties.

Ook meedoen?

Meedoen als deelnemer? Houd onze social media en website (activiteiten) in de gaten. Via deze kanalen houden we je op de hoogte van nieuwe zwerfafval opruimacties.

Wil je als gemeente of organisatie een opruimactie organiseren en kan je daar hulp bij gebruiken? Neem dan contact met ons op.
Het voordeel van samenwerken met De Rollen is dat je zeker bent van continuïteit, ook bij verloop in je eigen organisatie. En daarnaast nemen we ook nog eens een enorme bak aan ervaring en inspiratie voor je mee!